Marmore waterval

June 4, 2019 By News Comments Off

🗣De documentaire “La valle incantata” wordt donderdag 6 juni gepresenteerd voor de Società Dante Alighieri Zwitserland in het #Literaturhaus, Limmatquai 62, #Zurigo, om 19.30 uur, door de kunststaar en regisseur Franco Passalacqua. Een Noord-Europese schilder aan het begin van de jaren 1800 kruist de Alpen bij de San Gottardo pas, in #Switzerland, en arriveert in Italië. We zien hem schilderen in de vallei van de rivier #Nera tussen #Terni en #Narni. Door zijn activiteit wordt het verhaal van de plenaristen verteld, schilders uit vele Europese landen die tussen het einde van de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw in Italië aankwamen, waren gefascineerd door het mediterrane licht en de schoonheid van de landschappen. Ze schilderden voor de eerste keer en plein air, uit het leven, buiten de ateliers. Franco Passalacqua, kunstenaar en auteur en regisseur van deze documentaire, zal de projectie introduceren.🎥🎬🏞